Agenda

Binnenkort

In onze winkel

Oh doeme!

Reeds voorbij!

25 Nov 2023

Lambic-confituren

Lambic-confituren

DEGUSTATIE VAN 15:00 TOT 18:00

Het fruit dat gebruikt wordt in lambiek recupereren om er jam van te maken is een briljant idee! Cantillon, Oud Beersel, Tilquin, 3 Fonteinen. Frambozen, pruimen, kersen, mirabellen en abrikozen. Voor elk wat wils, als ontbijt of bij de kaas. Kom genieten van een gastronomische namiddag in de Comptoir belge!

21 Oct 2023

Gin Blue Scorpio

Gin Blue Scorpio

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Op deze kille eerste dagen van het jaar hebben we besloten je lichaam en hart te verwarmen met Alessandro. Hij is een gepassioneerde kok en heeft Blue Scorpio ontwikkeld, een gin met citroen en salie als eerbetoon aan zijn geboorteland Italië. Dit wonder wordt gedistilleerd door meesterstoker Manu De Cort in de Belgische familiedistilleerderij De Cort in Pepingen.

23 Sep 2023

TRAP gin

TRAP gin

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

TRAP is een artisanale gin gedistilleerd in Aalst door Quentin, een jonge Brusselaar. Het dankt zijn originaliteit aan een dubbel productieproces: distillatie en maceratie. Citrusvruchten, rooibos, kruiden, basilicum, tijm… noem maar op, het zit erin! We laten het je graag proeven in het gezelschap van de maker.

08 Jul 2023

Distilleerderij van Biercée

Distilleerderij van Biercée

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 18:00

Het is nu een traditie en een goede gewoonte. We sluiten het seizoen van ontmoetingen en proeverijen af met de vriendelijke Nadège van Distilleerderij van Biercée. Eau de Villée, vermout, bitter, gin en Red Villée staan op het programma! En er wordt gefluisterd dat we ook getrakteerd zullen worden op een biertje van Brasserie de la Senne en Brasserie des Légendes.

Als je er niet bij kunt zijn, heb je een goed excuus nodig!

17 Jun 2023

Finzi Aperitivo

Finzi Aperitivo

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 19:00

Finzi is een eenvoudig, alcoholvrij sprankelend aperitief voor de zomer. Laag in suiker, natuurlijk en met liefde gefermenteerd in Brussel.
Kom en verfris jezelf door de bergamot/rozemarijn editie of de kortstondige magnolia te ontdekken… met bloemen geplukt in Brusselse tuinen.

03 Jun 2023

DrinkThatBeer

DrinkThatBeer

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Matthieu, Rémi en Adri, de drie vrienden aan het roer van de Brusselse brouwerij DrinkThatBeer, brengen een pomp, enkele blikjes en hun goed humeur mee om u de dranken te laten ontdekken die ze brouwen in CoHop, de eerste brouwerscoöperatie van de hoofdstad.

Wit met tijm, blonde of amberkleurige IPA, IPL, licht alcoholisch bier met het parfum van ylang ylang, u krijgt de gelegenheid om in hun aanwezigheid het hele gamma te proeven. Dus, drink dat bier, mensen!

20 May 2023

Maitrank La Reine des Bois

Maitrank La Reine des Bois

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Hier komt de mooie maand mei! En wie mei zegt, zegt maitrank. In de glazen stroomt Mathieu’s zelfgemaakte maitrank, die hij mooi La Reine des Bois heeft genoemd. Deze geurige drank is een perfecte mix van Moezelwijn, biologisch geteelde sinaasappels en citroenen, een vleugje cognac, een paar korreltjes suiker en natuurlijk de takjes Lievevrouwebedstro. Wij wachten op u!

29 Apr 2023

Patat

Patat

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Patat is de ontmoeting tussen twee lokale producten: de aardappel en de mout. Romain wilde ze verenigen in een 100% Belgische brandewijn!

Kom en ontdek deze verbazingwekkende drank die, puur, heerlijk samengaat met gerookte vis of oesters. Gemengd met een neutrale tonic en verse limoen of gember is het een genot.

18 Mar 2023

Rum Babs

Rum Babs

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Om onze harten en lichamen te verwarmen, hebben we in maart een beroep gedaan op Gaëlle en Sebastiaan. Zij komen u hun gearrangeerde rum aanbieden, samengesteld volgens de recepten van Gaëlle’s Madagaskische grootmoeder. Vanille, gember, roze bessen, ananas, kaneel en banaan zijn slechts enkele van de ingrediënten van hun heerlijke drankjes.

18 Feb 2023

Chocolow

Chocolow

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Een Belgisch, biologisch en gezonder broodbeleg? Het is mogelijk en Louis zal het u bewijzen tijdens de proeverij!
Chocolade bestaat uit chocolade, hazelnoten of amandelen en groenten: wortelen, courgettes, pompoen of zoete aardappelen; alles is er om u te plezieren en uw gezonde ontbijtgenoot te worden.

11 Feb 2023

Brouwerij Excelsis

Brouwerij Excelsis

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Kom en ontdek de Quadrupel van de Excelsis brouwerij tijdens een proeverij georganiseerd door Karel. Zijn bier, het terroir waardig, wordt uitsluitend met Belgische ingrediënten bereid. Te genieten met een flinke portie kaas!

19 Nov 2022

Enigma Gin

Enigma Gin

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Enigma gin is de favoriet van de Comptoir belge. Biologisch, Belgisch, met delicate toetsen van yuzu, bergamot en ginseng, kan puur of met een tonic worden gedronken.

Als u het nog niet heeft kunnen proeven of het gewoon opnieuw wilt ontdekken, ontvangt Arnaud u graag voor een proeverij.