Agenda

Binnenkort

In onze winkel

Oh doeme!

Reeds voorbij!

13 Jul 2024

Distilleerderij van Biercée

Distilleerderij van Biercée

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Het goede van goede gewoontes is dat je ze nooit verandert! Om het seizoen van proeverijen en ontmoetingen met ambachtslieden in stijl af te sluiten, verwelkomen we de distilleerderij van Biercée, altijd uitstekend vertegenwoordigd door onze favoriete Nadège. Je kunt de klassiekers van de distilleerderij proeven, maar ook de nieuwe appelbrandewijn ontdekken die 10 jaar heeft gerijpt in Sauternes-vaten. We weten zeker dat we een aantal gelukkige bezoekers zullen maken!

15 Jun 2024

Brouwerij Plaisir

Brouwerij Plaisir

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Dit is een brouwerij die zijn naam eer aan doet! We hopen dat je het naar je zin hebt in het gezelschap van Tom, de brouwer, die je zijn twee creaties, La Classe américaine en La Photo de famille, zal laten proeven. Kom langs voor een praatje en een drankje. Eén ding is zeker: je zult niet sterven van de dorst… maar misschien wel van plezier!

01 Jun 2024

Jeya pistous

Jeya pistous

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

We gaan naar het zuiden met Priscilla en haar heerlijke pistous. Geen toevoegingen, 100% biologisch en 100% veganistisch! Als je graag nieuwe smaken ontdekt, dan is dit de proeverij voor jou. Jeya Pistou past heel goed bij een simpel stukje vers brood, maar kan ook je pasta, groenten, vlees, vis of salades verrijken.

18 May 2024

Mike & Becky

Mike & Becky

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Mike & Becky maken hun chocolade van boon tot reep in hun Brusselse atelier. Biologisch, fair trade, single origin, geen vanilline of lecithine, maar wel met smaak! We nodigen je uit voor een ontspannen degustatie met Bjorn (aka Becky).

23 Mar 2024

Elsa cacao & chocolat

Elsa cacao & chocolat

DEGUSTATIE VAN 15:00 TOT 17:00

Deze zaterdag 23 maart trappen we het proefseizoen af met Elsa’s heerlijke bean-to-bar chocolade! Deze liefhebster van Ecuador neemt je mee op reis met haar repen, haar cacaoschors infusie en haar warme chocolademelk. We nodigen je uit om tussen 15.00 en 17.00 uur haar meesterlijke werk met bonen te komen ontdekken. 

25 Nov 2023

Lambic-confituren

Lambic-confituren

DEGUSTATIE VAN 15:00 TOT 18:00

Het fruit dat gebruikt wordt in lambiek recupereren om er jam van te maken is een briljant idee! Cantillon, Oud Beersel, Tilquin, 3 Fonteinen. Frambozen, pruimen, kersen, mirabellen en abrikozen. Voor elk wat wils, als ontbijt of bij de kaas. Kom genieten van een gastronomische namiddag in de Comptoir belge!

21 Oct 2023

Gin Blue Scorpio

Gin Blue Scorpio

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Op deze kille eerste dagen van het jaar hebben we besloten je lichaam en hart te verwarmen met Alessandro. Hij is een gepassioneerde kok en heeft Blue Scorpio ontwikkeld, een gin met citroen en salie als eerbetoon aan zijn geboorteland Italië. Dit wonder wordt gedistilleerd door meesterstoker Manu De Cort in de Belgische familiedistilleerderij De Cort in Pepingen.

23 Sep 2023

TRAP gin

TRAP gin

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

TRAP is een artisanale gin gedistilleerd in Aalst door Quentin, een jonge Brusselaar. Het dankt zijn originaliteit aan een dubbel productieproces: distillatie en maceratie. Citrusvruchten, rooibos, kruiden, basilicum, tijm… noem maar op, het zit erin! We laten het je graag proeven in het gezelschap van de maker.

08 Jul 2023

Distilleerderij van Biercée

Distilleerderij van Biercée

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 18:00

Het is nu een traditie en een goede gewoonte. We sluiten het seizoen van ontmoetingen en proeverijen af met de vriendelijke Nadège van Distilleerderij van Biercée. Eau de Villée, vermout, bitter, gin en Red Villée staan op het programma! En er wordt gefluisterd dat we ook getrakteerd zullen worden op een biertje van Brasserie de la Senne en Brasserie des Légendes.

Als je er niet bij kunt zijn, heb je een goed excuus nodig!

17 Jun 2023

Finzi Aperitivo

Finzi Aperitivo

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 19:00

Finzi is een eenvoudig, alcoholvrij sprankelend aperitief voor de zomer. Laag in suiker, natuurlijk en met liefde gefermenteerd in Brussel.
Kom en verfris jezelf door de bergamot/rozemarijn editie of de kortstondige magnolia te ontdekken… met bloemen geplukt in Brusselse tuinen.

03 Jun 2023

DrinkThatBeer

DrinkThatBeer

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Matthieu, Rémi en Adri, de drie vrienden aan het roer van de Brusselse brouwerij DrinkThatBeer, brengen een pomp, enkele blikjes en hun goed humeur mee om u de dranken te laten ontdekken die ze brouwen in CoHop, de eerste brouwerscoöperatie van de hoofdstad.

Wit met tijm, blonde of amberkleurige IPA, IPL, licht alcoholisch bier met het parfum van ylang ylang, u krijgt de gelegenheid om in hun aanwezigheid het hele gamma te proeven. Dus, drink dat bier, mensen!

20 May 2023

Maitrank La Reine des Bois

Maitrank La Reine des Bois

DEGUSTATIE VAN 14:00 TOT 17:00

Hier komt de mooie maand mei! En wie mei zegt, zegt maitrank. In de glazen stroomt Mathieu’s zelfgemaakte maitrank, die hij mooi La Reine des Bois heeft genoemd. Deze geurige drank is een perfecte mix van Moezelwijn, biologisch geteelde sinaasappels en citroenen, een vleugje cognac, een paar korreltjes suiker en natuurlijk de takjes Lievevrouwebedstro. Wij wachten op u!

Petit Futé